Vandaag besteld = Uiterlijk morgen verzonden!

Materialen

Brass metaal

Brass (Messing) is een legering van koper en zink, en wordt ook wel ‘geel koper’ of ‘brass’ genoemd. Brass sieraden blijven niet je hele leven mooi. Omdat er bij brass zilver een zilver laagje op zit. Toch kunnen ze zeker lange tijd mee als er zorgvuldig mee om wordt gegaan.

Designer Qualtity (DQ) metaal

DQ metaal is een metaalsoort dat nikkelvrij is. Hierdoor zijn onze sieraden voor iedereen draagbaar. De afkorting DQ (designer quality) is een soort keurmerk geworden, waarmee het verschil in kwaliteit duidelijk wordt gemaakt.  DQ staat voor een hoogstaande Europese kwaliteit. Naast dat nikkelvrij een groot voordeel is van DQ metaal, vinden wij het erg fijn dat het in verschillende platings te krijgen is. Een plating is de kleur die er aan het metaal is gegeven. Wij maken zelf gebruik van antiek zilver en goud, maar het is bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in brons, rosé goud en koper. Sommige zilverkleurige sieraden kunnen op een gegeven moment gaan verkleuren of dof worden, net als bij echt zilver. Lees daarom zeker even onze tips om je sieraden zo lang mogelijk mooi te houden!

Gold plated

Gold plated is niets anders dan dat er een laagje goud of zilver over een ander materiaal wordt gegoten. Hierdoor heb je voor een betaalbare prijs toch een sieraad dat er on point uitziet. Dit maakt het product betaalbaarder dan sieraden van volledig goud of zilver.

Het kan voorkomen dat een gold plated sieraad groen uit slaat. Dit heeft te maken met de zuurtegraad van jou huid. Om het sieraad schoon te maken, hoef je alleen een beetje lauw water en een zachte doek te gebruiken. Laat gold plated sieraden niet in contact komen met chemische middelen. 
Mocht je op zoek zijn naar goedkopere sieraden, dan is gold plated ideaal. Als je zorgvuldig met de sieraden omgaat, kunnen ze erg lang meegaan.

Koper 

Koper wordt veel gebruikt in sieraden. Koper is een half edelmetaal. Dit betekent dat het materiaal reageert op lucht en vochtigheid. Dit heet oxideren. Door het oxideren kan koper donkerder worden. Mocht je dit niet mooi vinden is het probleem snel verholpen met een beetje citroensap. Veel mensen kunnen koper zonder enig probleem dragen, want slechts een handje vol mensen is allergisch voor dit materiaal. Wel bestaat de kans dat door een reactie van de zuurtegraad van je huid met het koper de huid groen kan uitslaan, dit is geen allergie en niet schadelijk. De verkleuring is simpel weg te wassen. Of je huid groenig uitslaat is per persoon verschillend en vooraf niet te bepalen.

Stainless Steel

Stainless steel wordt ook wel roestvast staal (RVS) of inox genoemd. Stainless steel is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Roestvrij staal lijkt erg op zilver of goud, maar is goedkoper. Het behoudt zijn glans, of blijft matt wanneer het geborsteld is. Het voordeel van Stainless steel ten opzichte van zilver is dat deze van een sterker metaal gemaakt is en dus minder snel krast, het glimt meer dan zilver en is nog gladder ook. Ondanks dat roestvrij staal sterk is, is het wel licht materiaal. Hierdoor is het draagcomfort hoog. Er zijn meer dan 100 soorten Stainless steel maar voor sieraden wordt voornamelijk de 316L kwaliteit gebruikt, dit omdat deze makkelijk te bewerken is door de koolstof gehalte. RVS verkleurt niet, behalve in aanraking met chloor. Daar is het erg gevoelig voor. Roestvrij staal is anti-allergisch. Vanwege zijn duurzaamheid blijft RVS mooi én het is 100% recyclebaar!